منابع انسانی دیجیتال

سرمایه انسانی را می‌توان یکی از مهم‌ترین عوامل کلیدی موفقیت تحول دیجیتال دانست. در این مطلب، گزارشات حرفه‌ای چندین شرکت مشاوره‌ای معتبر دنیا ازجمله دیلویت، کپجمینای و اکسنچر درباره تاثیرات عصر دیجیتال بر سرمایه انسانی بررسی شده است.

شرکت دیلویت، ده روند اثرگذار سرمایه انسانی در عصر اقتصاد دیجیتال را بر اساس نظرسنجی از ده ‌هزار رهبر کسب‌وکار و سرمایه انسانی در ۱۴۰ کشور دنیا به شرح ذیل معرفی کرده است:

  • سازمان آینده

با در نظر گرفتن سرعت تغییر و فشار مداوم برای تطبیق‌پذیری، مدیران ارشد، ساختن سازمان آینده را از مهم‌ترین چالش می‌دانند. چابکی، نقش محوری در سازمان آینده بازی می‌کند و سازمان‌ها در حال ایجاد تغییر در ساختارهای سلسله‌مراتبی با شبکه‌ای از تیم‌ها هستند.

  • مسیر شغلی و یادگیری همزمان و در همه زمان‌ها

مفهوم مسیر شغلی در حال تحول است و شیوه یادگیری در همه زمان‌ها به کارکنان این امکان را می‌دهد که به سرعت دارای مهارت شوند. مدل‌های جدید یادگیری، ایده شغل ثابت را به چالش کشیده‌اند.

  • جذب استعدادها

همان‌طور که مشاغل و مهارت‌ها در حال تغییر هستند، پیدا کردن و استخدام افراد مناسب، مهم‌تر می‌شود. استفاده از ابزارهای اجتماعی، تحلیل داده و ابزارهای شناختی به سازمان‌ها کمک می‌کند تا از راه‌های جدید به استعدادها دست پیدا کنند و افراد مناسب شغل مورد نظر را بیابند.

  • تجربه کارکنان؛ فرهنگ، تعامل و فراتر از آن

فرهنگ و تعامل، اجزای ضروری تجربه کارکنان هستند. امروزه سازمان‌ها نسبت به نیازهای کارکنان آگاه هستند. بازطراحی نیروی کار و توجه به رفاه و سیستم‌های بهره‌وری کار از الزامات سرمایه انسانی محسوب می‌شوند.

  • مدیریت عملکرد

سازمان‌ها از ابزارهای مبتنی بر فناوری برای مدیریت عملکرد کارکنان استفاده می‌کنند. به واسطه استفاده از فناوری، مدیریت عملکرد از گزارش‌های بازخورد دوره‌ای و سالانه به بازخوردهای آنی و در لحظه تبدیل شده است.

همان‌طور که سازمان‌ها، مدل‌های تحول دیجیتال را پیاده‌سازی می‌کنند، رهبری هم نیازمند تغییر است. سازمان‌ها نیاز به رهبران چابک‌تر و جوان‌تر دارند.

  • سرمایه انسانی دیجیتال؛ پلتفرم‌ها، افراد و محل کار

همان‌طور که سازمان‌ها دیجیتالی می‌شوند، واحد سرمایه انسانی سازمان‌ها بایستی فراتر از ایجاد پلتفرم‌های دیجیتال، محل کار و نیروی کار را نیز دیجیتالی کند؛ چیزی که از آن به‌عنوان محیط کار دیجیتال یاد می‌شود.

  • تحلیل نیروی کار

با توجه به توسعه سامانه‌های سرمایه انسانی مبتنی بر ابر (cloud)، استفاده از داده‌ها در برنامه‌ریزی نیروی کار و مدیریت استعدادها امکان‌پذیر شده است. مدیران سرمایه انسانی می‌توانند به‌سرعت، تحلیل جامعی از هزینه جذب و پرورش نیروی انسانی داشته باشند. مرتباً عملکرد کارکنان را تحلیل کنند و متناسب با داده‌های به‌هنگام، تصمیم‌گیری کنند.

  • تنوع

عدالت و برابری، اکنون مسائلی در سطح مدیریت ارشد هستند. سازمان‌های آینده برای موفقیت، نیازمند حفظ تنوع در افکار و سلیقه‌ها می‌باشند.

با استفاده از فناوری‌های رباتیک، هوش مصنوعی، سنسورها و رایانش شناختی، امکان دسترسی آزاد به استعدادها در سراسر جهان گسترش یافته است. سرمایه انسانی شرکت‌ها صرفاً کارکنان رسمی سازمان نیستند، بلکه فریلنسرها را نیز شامل می‌شوند

منبع: سایت دکتر شامی زنجانی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *