عرضه و تقاضای منابع انسانی
عرضه و تقاضای منابع انسانی
عرضه و تقاضای منابع انسانی؛ زمانی که یک سازمان داده های کافی برای برنامه ریزی منابع انسانی داشته باشد ، نمایش اطلاعات روند ( با به کارگیری تکنیک های سری های زمانی برای موارد زیر باید مد نظر قرار گیرد:
الف ) تقاضا
ب ) عرضه
ج ) عملکرد کارمندیابی
د ) رفتار خروج
اطلاعات روند با به کار گیری تکنیک های سری های زمانی می تواند بسته به نیاز سازمان ساده یا پیچیده باشد .
برای یک SME -شرکت های کوچک و متوسط- گزارش دهی در یک دوره زمانی تعریف شده ساده تر است ، برای مثال ، نقاط فشار در ارتباط با عرضه منابع انسانی در سال ۲۰۱۸ بیشترین آشکاری را خواهند داشت ، زمانی که شاخص ها نشان می دهند که ۴۶ متخصصین با مهارت ما بازنشسته خواهند شد . در مورد سازمان بزرگ تکنیک های گزارش دهی روند پیچیده تری اعمال خواهد شد .
سوالات اساسی
سوالات اصلی که از طریق تحلیل روند منابع انسانی پاسخ داده می شود در ادامه آمده و باید توسط همه سازمان و بخش های منابع انسانی مورد ارزیابی قرار گیرد .
۱٫ بازنشستگی ها ، خروج ، جایگزینی های فعلی و طرح ریزی شده چیست؟
۲٫ آیا پیشنهاد کسب و کار جدید وجود دارد ؟ و اثرات این ها بر الزامات ظرفیت و قابلیت چه می باشد ؟
۳٫ آیا پیشنهاد خط مشی جدید و در شرف اتمام وجود دارد ؟ و تاثیرش بر منابع انسانی چگونه است ؟
۴٫ آیا قراردادهای کارکنان ( غیر مداوم ، پیمانکاری) در شرف اتمام وجود دارد ؟
۵٫ با فرض اینکه جذب و خروج در سازمان با همان نرخ سال های پیشین انجام شود ، در دوره پیش بینی مشخص ، منابع انسانی کاهش می یابد یا افزایش ؟
۶٫ تا چه مقداری منابع انسانی در دوره پیش بینی شاخص ، افزایش یا کاهش می یابد ؟ و آیا این افزایش یا کاهش در یک خانواده شغلی ، کارکرد ، نقش یا مهارت ها و قابلیت های خاص برجسته خواهد بود ؟
۷٫ با مد نظر قرار دادن این اطلاعات ، تغییرات احتمالی در جریان خروجی کارکنان در دوره مذکور چیست ؟ چند نفر از کارکنان احتمال دارد که در این دوره ترک خدمت کنند ؟
منبع کتاب استانداردهای بین المللی و ملی مدیریت منابع انسانی