ارتباطات ضعیف چه تاثیری بر حرفه شما میگذارد؟
ارتباطات ضعیف چه تاثیری بر حرفه شما میگذارد؟
🔸داشتن توانایی برقراری ارتباط به روش مؤثر و بیان خواستههای خود، ویژگی حیاتی است. این توانایی بهویژه در محل کار مهمتر جلوه میکند.
برخورداری از مهارتهای ارتباطی قوی باعث پیشرفت و رشد در شغل میشود برعکس کمبود این ارتباط شما را از رسیدن به خواستههایتان باز می دارد.
🔸اگر مهارتهای ارتباطی ضعیف دارید، نام شما احتمالاً نامی نیست که زمانی که یک پروژه بزرگ به میان میآید یا ترفیع قرار است انجام گیرد در ذهنها تجسم شود.
دلیل آن این است که شما پشتیبانی یا ابزار لازم برای موفقیت را نخواهید داشت. چطور انتظار دارید ابزار و منابع لازم برای انجام بهترین کار ممکن را داشته باشید اگر قادر به بیان صحیح آن نیستید؟
◀️ ارتباطات ضعیف چه تاثیری بر حرفه شما می گذارد؟
▪️احتمال زیادی وجود دارد که سو تفاهم پیش بیاید
اگر مهارتهای ارتباطی نداشته باشید، اشتباه گرفتن آنچه میگویید یا ایجاد سوتفاهم بسیار ساده است.
اگر نمیتوانید نقطهنظرتان را منتقل کنید، همکارانتان فقط آنچه را که میخواهند، فرض میکنند، چه درست باشد چه غلط.
▪️افرادی که ارتباطات ضعیف دارند شنوندگان خوبی نیستند
شنوندگان بد به کسانی گفته میشود که به اندازهای که باید توجه نمیکنند. آنها سریع نتیجهگیری میکنند و بدون درک دانستن آنچه در جریان است، به فرضیات خود اکتفا میکنند.
این نوع افراد بیشتر و بیشتر از مکالمهها و گفتوگوها کنار گذاشته میشوند، زیرا همکارانشان از این خصلت آنها خسته شدهاند.
▪️کمبود ارتباطات باعث ایجاد شک و عدم اطمینان میشود
اگر قادر به برقراری ارتباط با دیگران نیستید و نمیتوانید به آنها بگویید چهکاری انجام دهند یا چه اتفاقی افتاده است، شک را در آنان ایجاد میکنید.
▪️کمبود ارتباط شما میتواند به شایعات منجر شود
وقتی در مورد چیزی نمیشنویم، طبیعت انسانی است که با نسخهی خودمان آن را پر کنیم.
ما عدم اطمینان را دوست نداریم، بنابراین زمانی که کمبود ارتباطات با کسی که با او کار میکنیم داریم خودمان رمزگشایی میکنیم.
◀️ راههایی برای بهبود مهارتهای ارتباطی
هنگامیکه در مورد بهبود مهارتهای ارتباطی خود در کار فکر میکنید، باید به شیوههای اصلی یعنی ارتباط کلامی و نوشتاری نگاه کنید.
🔘 کلامی
▫️هر چه کمتر صحبت کنید بهتر است
هنگامیکه در محل کار صحبت میکنید، آن را کوتاه و شیرین نگهدارید. خوب است که در مورد آبوهوا طولانی صحبت کنید، اما هنگامیکه در مورد چیزهای مهم صحبت میکنید، مخاطبان خود را با سخنان بیشازحد گیج و سردرگم نکنید.
▫️شنوندهی خوبی باشید
هنگامیکه نشان میدهید درواقع به آنچه دیگران میگویند گوش میدهید و به آن اهمیت میدهید، آنها متوجه میشوند که نیازهای آنها را درک میکنید.
این شما را قادر به ایجاد اعتماد در رابطه میکند و این امری کلیدی در برقراری ارتباط است.
▫️با اعتمادبهنفس باشید
هنگامیکه با اعتمادبهنفس صحبت میکنید، نشان میدهید که میدانید در مورد چه چیزی صحبت میکنید این فقط در مورد کلامتان نیست، بلکه در مورد زبان بدن شما نیز هست.
▫️قبل از اینکه حرف بزنید فکر کنید
وقتی ایدهی نسبتاً خوبی از آنچه میخواهید بگویید قبل از اینکه واقعاً صحبت کنید داشته باشید، میتوانید ایدههای خود را بهروشنی بیان کنید. این کار همچنین به شما کمک میکند مکث طولانی زمانی که صحبت میکنید
نداشته باشید.
▫️مختصر باشید
شما باید بتوانید افکار و عقاید خود را بهروشنی و بهسادگی انتقال دهید تا دیگران بتوانند شما را درک کنند.
🔘 نوشتاری
▫️دستور زبان و املای خود را بررسی کنید
خطاهای املایی در نوشته شما باعث میشود دیگران فکر کنند که برای اصلاح املای متن خود خیلی تنبل هستید.
▫️روشن و مختصر باشید
هیچکس دوست ندارد برای پیدا کردن نکاتی که میخواهد، کوهی از اطلاعات را بررسی کند. زمانی که مختصر بودن کفایت میکند نیازی نیست اطلاعات زیادی وارد کنید.
▫️مخاطب خود را بشناسید
اگر میخواهید یک ایمیل به رئیس شرکت خود بفرستید باید آن را به صورت خاصی بنویسید.
اگر ایمیل را به همکارانی که با آنها هر روز ناهار میخورید و بهصورت هفتگی بعد از کار با هم بیرون میروید میخواهید بفرستید نیازی به رسمی بودن نیست.
▫️از ساختار استفاده کنید
اگر ایمیلهای خود را در یک پاراگراف طولانی که شامل هزار کلمه است مینویسید، خوانندگان میخواهند آن را سریع بخوانند.
از ساختارهای دستوری برای تقسیمبندی جملات خود استفاده کنید و ساختار خوبی ایجاد کنید. این در هر مستندات نوشتاری چه گزارش باشد چه ایمیل یا چیز دیگری کاربرد دارد.
▫️از اسامی استفاده کنید
برای دوستان کردن نوشته خود، از نام مخاطبین در صورت امکان استفاده کنید. استفاده از نام کسی باعث میشود بهموقع و مثبتتر پاسخ دهند.
منبع: Lifehack