سوالات مصاحبه مهارت های بین فردی و نمونه پاسخ

سوالات مصاحبه مهارت های بین فردی و نمونه پاسخ

مهارت های بین فردی برای ایجاد روابط حرفه ای سالم با همکاران و مشتریان حیاتی است، به همین دلیل است که بسیاری از کارفرمایان به دنبال کاندیداهایی با این مهارت ها هستند. پرسیدن سوالات مرتبط با این مهارت ها روشی موثر برای تعیین اینکه آیا یک نامزد این مهارت ها را دارد یا خیر. اگر مصاحبه ای در آینده دارید، ممکن است تعجب کنید که چگونه مهارت های بین فردی خود را نشان دهید و به سوالاتی پاسخ دهید که در مورد توانایی شما در برقراری ارتباط با دیگران بحث می کند. در این مقاله، مهارت‌های بین فردی چیست، در مورد مهارت‌های بین فردی سؤالات مصاحبه بحث می‌کنیم و به چند نمونه سؤال، همراه با نمونه پاسخ‌های مربوطه نگاه می‌کنیم.

سوالات مصاحبه مهارت بین فردی

 

مهارت های بین فردی چیست؟

مهارت‌های بین فردی ویژگی‌هایی هستند که به افراد کمک می‌کنند تا با افراد دیگر تعامل، ارتباط و همکاری داشته باشند. آنها شامل گوش دادن فعال، همدلی، صبر، قابل اعتماد بودن و انعطاف پذیری، در کنار توانایی مصالحه و کار در یک تیم هستند. وقتی مهارت‌های بین فردی قوی داشته باشید، می‌توانید دیگران را درک کنید، به دیگران کمک کنید تا شما را درک کنند و وظایف و مسئولیت‌هایی را که افراد دیگر را درگیر می‌کند تا حد امکان کارآمد و روان انجام دهید.برخی مشاغل بیش از سایرین به مهارت های قوی بین فردی متکی هستند.

به عنوان مثال، یک دستیار خدمات مشتری روزانه با افراد زیادی در تعامل است و به سرعت با مشتریان ارتباط برقرار می کند تا آنها را راحت کند و تجربه مثبتی را برای آنها فراهم کند. علی‌رغم اینکه برخی نقش‌ها از این مهارت‌ها بیشتر بهره می‌برند، همه محیط‌های کاری برای کارکنان با مهارت‌های بین فردی خوب ارزش قائل هستند، زیرا این اعضای تیم به دلیل افزایش ارتباطات و تفاهم، به احتمال زیاد با یکدیگر همکاری می‌کنند، کارآمدتر کار می‌کنند و سازنده هستند.

سوالات مصاحبه مهارت های بین فردی چیست؟

سوالات مصاحبه مهارت های بین فردی سوالاتی هستند که یک مصاحبه کننده برای ارزیابی مهارت های ارتباطی و توانایی یک نامزد برای ایجاد روابط حرفه ای قوی می پرسد. آنها به مدیران استخدام اجازه می دهند تا توانایی یک نامزد را برای کار خوب با افراد دیگر و انجام وظایفی که نیاز به همکاری، ارائه و دریافت آموزش و ایجاد روابط حرفه ای دارد را درک کنند. این سوالات معمولاً از داوطلبان می‌خواهد که نمونه‌هایی از تجربیات و سناریوهای حرفه‌ای قبلی که در آن مهارت‌های بین فردی خود را به کار برده‌اند، ارائه دهند.

نمونه هایی از سوالات مصاحبه که مهارت های بین فردی را ارزیابی می کند

در زیر نمونه سوالاتی به همراه پاسخ های نمونه وجود دارد که مصاحبه کنندگان ممکن است برای ارزیابی مهارت های بین فردی شما بپرسند:

۱٫ زمانی را توصیف کنید که با یک همکار دوست شده اید. نتایج برای کارفرمای شما چه بود؟

این سوال توانایی شما در ایجاد پیوندهای قوی با همکاران را ارزیابی می کند. وقتی با همکاران خود رابطه و اعتماد ایجاد می کنید، آنها به سرعت می توانند دوستان شما شوند و کار در کنار آنها لذت بخش تر می شود. کارمندانی که در کار خود راضی هستند، مؤثرتر و سازنده تر هستند، به همین دلیل است که کارفرمایان مشتاق هستند افرادی را استخدام کنند که بتوانند روابط دوستانه ای با دیگران برقرار کنند. برای پاسخ موثر به این سوال، دوستی هایی را که در محل کار دارید در نظر بگیرید، اما بر این تمرکز کنید که چگونه این دوستی ها می تواند برای کارفرمای شما مفید باشد.

مثال: من و یکی از همکاران با هم در یک همایش شرکت کردیم و پس از آشنایی بیشتر با یکدیگر، شروع به معاشرت خارج از محل کار کردیم. ما ارتباط خلاقانه خوبی داریم و اغلب می‌بینیم که ایده‌هایمان را برای استراتژی‌های بازاریابی جدید به اشتراک می‌گذاریم، حتی اگر مستقیماً با هم کار نکنیم. او به من کمک کرد تا ایده ای برای یک کمپین ایجاد کنم و از مدیران خود خواستیم که به ما اجازه همکاری در آن را بدهند. این موفقیت‌آمیزترین کمپین من تا کنون بوده است و بدون ایجاد دوستی و مشارکت خلاقانه او، این پروژه به شکلی که انجام شد جمع نمی‌شد

۲٫ رابطه خود را با کارکنانی که مدیریت می کنید چگونه توصیف می کنید؟

این سوال به شما امکان می دهد سبک رهبری خود و نحوه ایجاد روابط با افرادی که مدیریت می کنید را توصیف کنید. اگر هنوز موقعیت مدیریتی ندارید، هر موقعیت حرفه ای را که در آن مسئولیت تفویض اختیار، سرپرستی یا مربیگری دیگران را بر عهده داشته اید، در نظر بگیرید، مانند رهبری یک پروژه تیمی.

سبک‌های رهبری مختلفی وجود دارد و بسیاری از مشاغل، مدیران را ملزم می‌کنند که سبک‌های مختلفی را متناسب با موقعیت‌ها و همکاران مختلف اتخاذ کنند، بنابراین به چند روش مختلف که تجربه موفقی با آن‌ها دارید، اشاره کنید.

مثال: « رابطه من با تیمم شبیه پویایی مربیگری است. من تلاش می‌کنم به تیمم کمک کنم ابتدا دیدگاه من را ببینند تا به آنها الهام بخشم تا آن را به واقعیت تبدیل کنند و آنها را از طریق بازخورد و مربیگری مداوم به سمت بهبود مستمر راهنمایی می‌کنم.«اخیراً، چند ساعتی را با یکی از اعضای تیم کار کردم که در تلاش بود تا سرنخ‌های خود را به فروش تبدیل کند و مشخص شد که ارزش خدمات ما را به‌طور کامل بیان نمی‌کنند. ما با مشتری تماس گرفتیم تا بتوانم درک روشنی از ارزش پیشنهادی و نحوه بیان موفقیت آمیز آن به سرنخ ها به آنها بدهم. فروش آنها از آن زمان به طور پیوسته افزایش یافته است

۳٫ تعارضی که در محل کار داشتید را شرح دهید. چگونه آن را حل کردید و بعد چه اتفاقی افتاد؟

بروز درگیری یا اختلاف نظر بین همکاران یا بین کارمندان و مشتریان غیرمعمول نیست، اما حل این موقعیت ها با آرامش و حرفه ای امری حیاتی است. این سوال مهارت‌های حل تعارض، توانایی شما برای همسطح ماندن و تمایل شما برای سازش را ارزیابی می‌کند. هنگام پاسخ دادن به این موضوع، روی پیامدهای مثبت موقعیت تمرکز کنید و از صحبت منفی در مورد همکاران یا مشتریان خودداری کنید.

مثال: «من ایده ای برای یک محصول جدید به ذهنم رسید و قبل از ارائه آن به مدیر خود، با اعضای تیمم برای توسعه آن کار کردم. یکی از همکاران اعتبار ایده اصلی را به عهده گرفت و وقتی من او را به چالش کشیدم، گفتگو به سرعت به مشاجره تبدیل شد. مدیر ما مداخله کرد و یک جلسه خصوصی بین ما سه نفر ترتیب داد، که طی آن تصمیم گرفتم با خونسردی در مورد موضوع صحبت کنم، به دقت به دیدگاه همکارم گوش کنم و ناراحتی هایم را با آرامش بیان کنم.

فهمیدم که همکارم احساس می‌کرد که من اغلب نظرات خلاقانه‌اش را رد می‌کنم و او از اینکه ایده‌هایش توسط مدیریت دیده نمی‌شود ناامید شد. ما توافق کردیم که به عقاید و نظرات یکدیگر با سهولت بیشتری گوش دهیم و به آنها احترام بگذاریم و برای بهبود درک خود از یکدیگر تلاش کنیم تا ارتباط بهتری برقرار کنیم. از آن زمان، ما با موفقیت در چندین پروژه دیگر با هم کار کرده ایم.

۴٫ آیا تا به حال مجبور شده اید به اشتباهی که یکی از همکاران مرتکب شده است اشاره کنید؟ اگر چنین است، چگونه این کار را انجام دادید و نتیجه چه بود؟

این سوال توانایی شما را در ارائه بازخورد سازنده به روشی مفید و بدون تقابل ارزیابی می کند. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که نحوه برخورد با موقعیت‌های اجتماعی چالش برانگیز را توصیف کنید، زیرا اشاره کردن به اشتباهات دیگران بدون تدبیر، پتانسیل ایجاد تنش و درگیری را دارد. شما همچنین می توانید این فرصتی را برای نشان دادن توانایی خود در حمایت و ایجاد انگیزه در دیگران به کار ببرید. برای پاسخگویی موثر به این موضوع، از نمایش منفی همکار خودداری کنید و روی وضوح مثبت تمرکز کنید.

مثال: « یکی از همکاران سفارشی را پردازش نکرد، که منجر به اصرار یک مشتری وفادار شد که وقتی من تماس او را گرفتم، سفارش خود را به جای دیگری ببرند. من از مشتری به خاطر خطا عذرخواهی کردم و قرار گذاشتم وقتی مشکل را حل کردم با او تماس بگیرم. سپس به دور از بقیه اعضای تیم، موضوع را با آرامش با همکارم در میان گذاشتم.

او به من گفت که برای انطباق با نرم‌افزار جدیدی که برای پردازش سفارش‌ها استفاده می‌کردیم مشکل داشت و اینگونه بود که خطا رخ داد.ما در مورد راه حل‌های احتمالی بحث کردیم و با هم از مدیرمان اجازه خواستیم تا به عنوان عذرخواهی، تخفیفی را برای سفارش آینده به مشتری بفرستیم. من تماس مشتری را پاسخ دادم و توانستم آنها را راضی کنم و عادت آنها را حفظ کنم. بعداً با همکارم وقت گذراندم تا به او کمک کنم تا نرم افزار جدید را هدایت کند.

۵٫ زمانی که قبلاً کار جدیدی را شروع کرده اید، چگونه روابط حرفه ای قوی با همکاران جدید خود ایجاد کرده اید؟

وقتی یک نقش جدید را شروع می کنید، معمولاً لازمه ملاقات با افراد جدید و سازگاری با محیط کاری جدید است.

کارفرمایان تمایل دارند کاندیداهایی را ترجیح دهند که قادر به ایجاد پیوندهای سریع باشند تا بتوانند در اسرع وقت در نقش های جدید خود مستقر شوند.

هنگام پاسخ دادن به این، هدف خود را نشان دهید که اعتماد به نفس خود را در صحبت با افراد جدید و توانایی خود در یافتن زمینه مشترک با دیگران نشان دهید. همچنین می توانید تمایل خود را برای عضویت در یک تیم و درگیر شدن در فرصت های تیم سازی مشخص کنید.

مثال: وقتی آخرین کارم را شروع کردم، ابتدا روی شناخت افراد تیم نزدیکم با صرف ناهار با آنها و پرسیدن سوالاتی در مورد زندگیشان تمرکز کردم. از آنجا، با افراد تیم های دیگر آشنا شدم و هدفم این بود که هر روز به طور خلاصه با یک فرد جدید چت کنم تا خودم را معرفی کنم.من همچنین در مواقعی که به آن نیاز داشتم از همکاران درخواست کمک کردم تا نشان دهم که مشتاق یادگیری هستم و از این به عنوان فرصتی برای شناخت بهتر دیگران استفاده کردم.

وقتی جلسات کاری اجتماعی برگزار می‌شد، من در آن‌ها شرکت می‌کردم تا مردم را در یک زمینه غیررسمی تر بشناسم. سپس داوطلب شدم تا به سازماندهی روابط اجتماعی آینده کمک کنم تا بتوانم با گروه وسیع تری از همکارانی که هنوز ملاقات نکرده بودم ارتباط برقرار کنم

https://uk.indeed.com/career-advice/interviewing/interpersonal-skills-interview-questions

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *